Muzarto

Hoorn

Over dit instrument

De hoorn is een koperblaasinstrument. Het instrument bestaat uit een lange opgerolde koperen buis. Deze begint bij het mondstuk en wordt geleidelijk breder om te eindigen in de klankbeker. Wanneer je lucht in het instrument blaast en je lippen laat trillen, tover je de warme klank tevoorschijn. Je kan verschillende tonen maken door het indrukken of loslaten van de ventielen. De hoorn heeft de meest ronde, zachte klank van alle kopers. Omdat een hoorn voor een jong kind tamelijk groot is, heeft Muzarto ook kinderhoorns (junior instrument) ter beschikking.

Waar kan ik zoal spelen met een hoorn?
De koperblaasinstrumenten zijn erg populair in koperensembles, symfonie- en harmonieorkesten, maar ook in kleinere kamermuziekgroepen. De muziek die je speelt behoort tot alle mogelijke muziekstijlen: klassiek, maar zeker ook jazz en pop of rock. Bovendien zijn de heldhaftige klanken van de hoorn onmisbaar in filmmuziek.

Paspoort

Familie
Koperen blaasinstrument

Speler
Hoornist

Te huur bij ons voor
€ 90/jaar (waarborg: € 250)
€ 70/jaar (waarborg: € 150) voor een juniorinstrument

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 1.500

Andere benodigdheden
Ventielolie (€ 7,50)
 

Onderhoud

  • Verwijder na het spelen de condens in je instrument 
  • De leerkracht legt je uit hoe je vet en olie aanbrengt op je instrument 
  • Leg het mondstuk maandelijks in kokend water en ga er daarna doorheen met een mondstukborstel of een oorstaafje

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal instrumenten die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument.
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!

 

Procedure

 

  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijving, betaling en eventueel (korting)attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het dagelijks onderhoud van het instrument
  • Op het einde van de huurperiode breng je het instrument terug binnen in een gestofzuigde koffer, met een rietendoosje en poetsdoek
  • Stop je in de loop van het schooljaar? Het huurgeld krijg je niet terug.
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto