Muzarto

Graad 4 - vertolkend acteur, verteltheater

Over de lessen

Je volgt 2 uren per week les gedurende 3 jaar: 1u verteltheater-stemregie en 1u dramalab.

In het vak verteltheater-stemregie leg je naast het toneelspelen ook de nadruk op de kunst van het vertellen. Hoe breng je een tekst op het podium zonder te transformeren in een personage? Je zoekt de dunne grens op tussen spelen en vertellen en gaat op zoek naar je eigen authentieke manier van voor een publiek staan. Je bouwt nog steeds verder aan de verworven vaardigheden uit de voorgaande graden: een actieve lichaamshouding, aangepaste mimiek, het juiste oogcontact en een dynamisch, dragend stemgebruik met een goede ademhaling. Je werkt zowel met klassieke (theater) teksten als met recent geschreven materiaal. Je onderzoekt hoe de combinatie tussen een actieve dialoog en een vertelling mogelijk is. Hoe je op het ene moment in de huid van een personage kan kruipen en het andere kan omschakelen naar een sfeervolle verteller. Ook zelf een tekst leren schrijven en werken met eigen tekstmateriaal kan aan bod komen. We werken ook twee keer per jaar naar een toonmoment toe. Hier kom je in aanraking met alle facetten van het theater: met kostuum, decor, licht en geluid.

Dramalab is een aanvulling op de lessen theater, verteltheater-stemregie, storytelling en theater maken. Je maakt kennis met auteurs, theatergezelschappen, stijlen en stromingen. We gaan aan de slag met teksten en beeldmateriaal. We duiken in de geschiedenis van het theater maar vergeten zeker niet de hedendaagse tendensen op het podium. Elk trimester werken we rond een voorstelling die we samen bezoeken. Deze wordt ingeleid en besproken. We wisselen ervaringen en meningen uit, interpreteren en leggen verbanden met andere kunstvormen. Zo scherp je je smaak en waardering voor diverse stijlen en stromingen binnen de kunsten aan.

Vakkenpakket

4.1

Dramalab (1u)

Verteltheater-stemregie (1u)

4.2

Dramalab (1u)

Verteltheater-stemregie (1u)

4.3

Dramalab (1u)

Verteltheater-stemregie (1u)

Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto