Muzarto

Graad 4 - vertolkend acteur, speltheater

Over de lessen

Je volgt 2 uren per week les gedurende 3 jaar: 1u theater en 1u dramalab.

Kruip eens in de huid van iemand anders. Ontdek hoe het voelt om op een podium de gevleugelde woorden ‘to be or not to be’ uit te spreken. Leer je expressief uit te drukken in een rol in onze toneelklas. Aan de hand van improvisatieoefeningen en theaterteksten (dialogen en monologen) ga je dieper graven naar de drijfveren en achtergronden van een karakter. Stem, taal, beweging en emoties brengen je personage tot leven. Je lichaam is het instrument waarmee je samen speelt en samen creëert. In regelmatige toonmomenten breng je dit in de praktijk. Bij de voorbereidingen van deze optredens, kom je in aanraking met allerlei aspecten van een echte theaterproductie: regie, decor, kostuums… Dat is het vak theater.

Dramalab is een aanvulling op de lessen theater, Verteltheater-stemregie, storytelling en theater maken. Je maakt kennis met auteurs, theatergezelschappen, stijlen en stromingen. We gaan aan de slag met teksten en beeldmateriaal. We duiken in de geschiedenis van het theater maar vergeten zeker niet de hedendaagse tendensen op het podium. Elk trimester werken we rond een voorstelling die we samen bezoeken. Deze wordt ingeleid en besproken. We wisselen ervaringen en meningen uit, interpreteren en leggen verbanden met andere kunstvormen. Zo scherp je je smaak en waardering voor diverse stijlen en stromingen binnen de kunsten aan.

Vakkenpakket

4.1

Dramalab (1u)

Theater (1u)

4.2

Dramalab (1u)

Theater (1u)

4.3

Dramalab (1u)

Theater (1u)

Lesrooster

ma
di
19u30-21u30
Muzarto Hoofdschool
Dramalab + theater (volwassenen 4.3)
wo
13u45-15u45
Heuvel
Dramalab + theater (jongeren 4e graad)
19u30-21u30
Muzarto Hoofdschool
Dramalab + theater (volwassenen 4.2)
do
vr
za
zo
Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!