Muzarto

Graad 4 - creërend acteur, theatermaker

Over de lessen

Je volgt 2 uren per week les of 4 uren elke twee weken gedurende 3 jaar: 1u theater maken en 1u dramalab.

Heb je zin om naast het spelen ook je eigen ideeën uit te werken? In de cursus theater maken gaan we uit van het concept van de makende speler en de spelende maker. Die twee disciplines voeden elkaar ten slotte. Vanuit de ervaring als speler die je opgedaan hebt in je vorige jaren ga je nu zelf productiegericht werken. Je ontwikkelt een visie op theater en een eigen creatieve stijl. Je krijgt inzicht in het creatieve proces van theater maken: materiaal verzamelen, concept maken, dramaturgie, scenografie en techniek. En we blijven natuurlijk ook spelen om ons spelinzicht en onze spelvaardigheden aan te scherpen en verschillende speelstijlen te onderzoeken.

Dramalab is een aanvulling op de lessen theater, verteltheater-stemregie, storytelling en theater maken. Je maakt kennis met auteurs, theatergezelschappen, stijlen en stromingen. We gaan aan de slag met teksten en beeldmateriaal. We duiken in de geschiedenis van het theater maar vergeten zeker niet de hedendaagse tendensen op het podium. Elk trimester werken we rond een voorstelling die we samen bezoeken. Deze wordt ingeleid en besproken. We wisselen ervaringen en meningen uit, interpreteren en leggen verbanden met andere kunstvormen. Zo scherp je je smaak en waardering voor diverse stijlen en stromingen binnen de kunsten aan.

Vakkenpakket

4.1

Dramalab (1u)

Theater maken (1u)

4.2

Dramalab (1u)

Theater maken (1u)

4.3

Dramalab (1u)

Theater maken (1u)

Lesrooster

ma
19u30-21u30
Heuvel
Dramalab + theater maken (volwassenen)
di
wo
do
vr
za
09u30-13u30
Heuvel
Dramalab + theater maken (tweewekelijks)
zo
Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto