Muzarto

Graad 4 - creërend acteur, spreek- en verteltheater

Over de lessen

Je volgt 2 uren per week les gedurende 3 jaar: 1u spreken en vertellen en 1u dramalab.

In storytelling hangen we aan elkaars lippen want een goed verhaal boeit jong en oud. Maar wat is een goed verhaal? En... hoe breng je het dan? Je leert spreek- en verteltechnieken waardoor je je publiek in de ban houdt. Je leert je verhaal opbouwen, structureren en kruiden. Want wanneer je optreden bezield is, boei je je publiek. Je werkt aan een actieve houding, gepaste gebaren, aangepaste mimiek, het juiste oogcontact en last but not least een dynamisch, dragend stemgebruik en een goede ademhaling. Je gaat aan de slag met bestaande en/of eigen verhalen en zoekt naar jouw kwaliteiten als spreker en/of verteller. Goed spreken en vertellen is vooral een kwestie van durf en oefening.

Dramalab is een aanvulling op de lessen theater, verteltheater-stemregie, storytelling en theater maken. Je maakt kennis met auteurs, theatergezelschappen, stijlen en stromingen. We gaan aan de slag met teksten en beeldmateriaal. We duiken in de geschiedenis van het theater maar vergeten zeker niet de hedendaagse tendensen op het podium. Elk trimester werken we rond een voorstelling die we samen bezoeken. Deze wordt ingeleid en besproken. We wisselen ervaringen en meningen uit, interpreteren en leggen verbanden met andere kunstvormen. Zo scherp je je smaak en waardering voor diverse stijlen en stromingen binnen de kunsten aan.

Vakkenpakket

4.1

Dramalab (1u)

Storytelling (1u)

4.2

Dramalab (1u)

Storytelling (1u)

4.3

Dramalab (1u)

Storytelling (1u)

Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!