Muzarto

Graad 3 - storytelling

Over de lessen

Deze lessen zijn uitsluitend voor 18+. Je volgt gedurende 3 jaar 2 uren per week les: 1 uur woordstudio en 1 uur storytelling.

In woordstudio werk je aan een degelijke spreektechniek en een natuurlijke zegging. Ademhaling, articulatie, uitspraak, stemdraagkracht en stemexpressie leer en oefen je door middel van technische oefeningen en teksten. Je stem is een uitgelezen instrument om je publiek te blijven boeien of zelfs te verbazen. Een aangenaam timbre en een dynamische intonatie bepalen mee of je boodschap duidelijk overkomt. Ook het bewust inzetten van je lichaamstaal, lichaamsdynamiek en ruimtegebruik maken je een betere spreker, speler, verteller, …

Storytelling of vertelkunst is een oeroude en weer opkomende podiumkunst. In deze cursus leer je verhalen beeldend vertellen zonder ze voor te lezen of zonder ze letterlijk van buiten te leren en voor te dragen. Je onderzoekt de structuur van de verhalen en brengt ze tot leven in de verbeelding van het publiek met je eigen woorden. Je smukt ze als het ware op met je eigen mogelijkheden: het gebruik van je stem en je lichaam, je mimiek, humor, spanning, ritme, vertelperspectieven, zintuiglijke beschrijvingen en nog veel meer. Alle verhalen kunnen hier aan bod komen: verhalen van nu en van vroeger, volksverhalen, mythes, legendes, sprookjes, stapelverhalen, broodje-aapverhalen, fabels, sagen, eigen verhalen of bestaande verhalen, voor jong en oud… We vertellen eerst voor elkaar in de veilige omgeving van de klas. Later kunnen we naar buiten treden om met onze verworven kunsten een publiek te beroeren.

Vakkenpakket

3.1

Woordstudio (1u)

Storytelling (1u)

3.2

Woordstudio (1u)

Storytelling (1u)

3.3

Woordstudio (1u)

Storytelling (1u)

Lesrooster

ma
di
wo
do
19u30-21u30
Muzarto Hoofdschool
Woordstudio + storytelling (volwassenen)
vr
za
zo
Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!