Muzarto

Graad 3 - speltheater

Over de lessen

Je volgt gedurende 3 jaar 2 uren per week les: 1 uur dramastudio en 1 uur speltheater.

In het vak dramastudio leer je jezelf expressief uitdrukken in een rol. Allerlei spelsituaties stimuleren je verbeelding, je concentratievermogen, je gevoel voor ritme, timing en je improvisatietalent. Alleen en met anderen duik je in speelstijlen, emoties, rollen, decors enz. en zetten we onze zintuigen open voor allerlei prikkels die we kunnen gebruiken om theater te maken. Je leert jouw interpretatie van een personage vormgeven met een gepaste lichaamstaal en goede spreektechniek. Je verkent taal en beweging, al improviserend of met vaste teksten om zo je expressieve vaardigheden te ontplooien.

Kruip eens in de huid van iemand anders. Ontdek hoe het voelt om op een podium de gevleugelde woorden ‘to be or not to be’ uit te spreken. Leer je expressief uit te drukken in een rol in onze toneelklas. Aan de hand van improvisatieoefeningen en theaterteksten (dialogen en monologen) ga je dieper graven naar de drijfveren en achtergronden van een karakter. Stem, taal, beweging en emoties brengen je personage tot leven. Je lichaam is het instrument waarmee je samen speelt en samen creëert. In regelmatige toonmomenten breng je dit in de praktijk. Bij de voorbereidingen van deze optredens, kom je in aanraking met allerlei aspecten van een echte theaterproductie: regie, decor, kostuums… Dat is het vak speltheater.

Vakkenpakket

3.1

Dramastudio (1u)

Speltheater (1u)

3.2

Dramastudio (1u)

Speltheater (1u)

3.3

Dramastudio (1u)

Speltheater (1u)

Lesrooster

ma
di
wo
18u15-20u15
Heuvel
Dramastudio + speltheater (jongeren 3.1 en 3.2)
15u00-17u00
Muzarto Hoofdschool
Dramastudio + speltheater (jongeren 3.2 en 3.3)
17u00-19u00
Muzarto Hoofdschool
Dramastudio + speltheater (jongeren 3.1)
do
18u00-20u00
Heuvel
Dramastudio + speltheater (jongeren 3.3)
vr
za
zo
Meer info?
L Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto