Muzarto
1 september 2023
Deel dit bericht op

Aanwezigheden in het DKO

Het deeltijds kunstonderwijs (DKO) is onderwijs in de vrije tijd en valt niet onder de leerplichtwet. Toch zijn er ook aanwezigheidsverplichtingen verbonden aan inschrijven in het deeltijds kunstonderwijs.

Vanaf het schooljaar 2021-2022 worden de aan- en afwezigheden van leerlingen digitaal geregistreerd. Dat wil zeggen dat wanneer een leerkracht de les begint, hij de aan- of afwezigheid in de leerlingensoftware noteert en dat deze registratie ook onmiddellijk wordt doorgezonden naar het ministerie van onderwijs.

De belangrijkste wijziging is dat de overheid voor het DKO heeft vastgelegd welke verantwoordingsstukken een leerling moet voorleggen om gewettigd afwezig te kunnen zijn. Een gewettigde afwezigheid wordt beschouwd als een aanwezigheid. Heb je geen verantwoordingsstuk. Dan is jouw afwezigheid dus ongewettigd.

Leerlingen die meer dan 1/3 van de lessen ongewettigd afwezig zijn (op 1 februari 2024), kunnen niet slagen op het einde van het schooljaar. Je leest hier de redenen voor een gewettigde afwezigheid met de bijhorende verantwoordingsstukken.

Let wel: voor alle verantwoordingsstukken geldt dat het telkens over de leerling zelf moet gaan

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto