Muzarto

Viool / altviool

Over dit instrument

De viool is de kleinste van de strijkersfamilie, maar ook de populairste. De altviool is wat groter dan de gewone viool. Een viool heeft 4 snaren. Het instrument rust op je schouder en je houdt het vast met je kin en je linkerhand. Met de boog in je rechterhand beweeg je over de snaren. Behalve door te strijken, kan je nog veel meer verschillende klanken krijgen op de viool: je kan tokkelen met je vingers (pizzicato), je kan spelen met een demper (con sordino), je kan het hout van de strijkstok laten kletteren op de snaar tegen de toets (col legno). De houten klankkast versterkt het geluid van de trillende snaren.

Waar kan ik zoal spelen met een (alt)viool?
Strijkers kunnen overal terecht, orkesten en ensembles voor kamermuziek zijn er in overvloed. En naast de vele mogelijkheden in de klassieke muziek, kan je met de viool ook onmisbaar zijn in de jazz- en volksmuziek.

Paspoort

Familie
Strijkinstrument

Speler
Violist/altviolist

Te huur bij ons voor
€ 70/jaar (waarborg: € 150)

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 850

Andere benodigdheden
Schouderstuk (€ 35) en hars (€ 5 à € 10)

Onderhoud

  • Stof het instrument én de snaren af en toe af met een droge doek
  • Leg het instrument niet op de voorkant of de achterkant, zet het ook nooit voor of achter een deur en zet het ook nooit op een vloer met vloerverwarming 
  • Ontspan de strijkstok wanneer je stopt met spelen

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal instrumenten die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument, behalve voor viool/altviool. Dat is een maatinstrument. Je kan het gebruiken totdat je een volledige maat nodig hebt.
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!


 

Procedure

 

  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijving, betaling en eventueel (korting)attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het dagelijks onderhoud van het instrument
  • Op het einde van de huurperiode breng je het instrument netjes terug binnen
  • Stop je in de loop van het schooljaar? Het huurgeld krijg je niet terug.

Verwante instrumenten

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto