Muzarto

Saxofoon

Over dit instrument

De familie van de saxofoons omvat zeven instrumenten, gaande van de sopranino tot de contrabassaxofoon. De saxofoon wordt bespeeld met een mondstuk met een enkel riet. Door tegen het rietje dat vastgemaakt is op een mondstuk, te blazen ontstaat er een toon. Het regelen van de toonhoogte gebeurt door openen en sluiten van kleppen. Hoewel de saxofoon uit koper is gemaakt, behoort het toch tot de houtblazersfamilie. Kinderen beginnen best op altsaxofoon (en wanneer de handen echt te klein zijn op een gebogen sopraansaxofoon). Wie ouder is, kan kiezen voor eender welk instrument uit de saxofoonfamilie. 

Waar kan ik zoal spelen met een saxofoon?
In bijna elke vorm van samenspel voelt de saxofoon zich thuis: in een harmonieorkest, fanfare, bigband, jazz-pop-rockband, carnavalsband en saxofoonensemble, maar ook als solist.

Paspoort

Familie
Houten blaasinstrument

Speler
Saxofonist

Te huur bij ons voor
€ 70/jaar (waarborg: € 150)

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 1.200 voor een altsaxofoon

Andere benodigdheden
Rietjes (€ 40 per 10 stuks) en een mondstuk (€ 150)

Onderhoud

  • Poets de saxofoon met een droge doek en je adem (geen water!); moeilijk bereikbare plekken reinig je met oorstaafjes. 
  • Kijk regelmatig de kurk van de hals van je instrument na. 
  • Het mondstuk hou je af en toe onder warm water (zonder zeep) 
  • Ontvet de parelmoerknoppen waar je vingers staan Na het spelen droog je de binnen– én de buitenkant van het instrument met de wisser (stop dit doek regelmatig in de wasmachine) 
  • Maak ook het riet droog vooraleer je het wegstopt

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal instrumenten die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument.
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!

 

Procedure

 

  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijving, betaling en eventueel (korting)attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het dagelijks onderhoud van het instrument
  • Op het einde van de huurperiode breng je het instrument terug binnen in een gestofzuigde koffer, met een rietendoosje en poetsdoek
  • Stop je in de loop van het schooljaar? Het huurgeld krijg je niet terug.

Verwante instrumenten

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto