Muzarto

Piano

Over dit instrument

De piano is een toetsinstrument én een snaarinstrument. Wanneer je op een toets van het klavier duwt, zet die een hamertje in beweging. Op zijn beurt slaat dat hamertje tegen een snaar. Zo krijg je een mooie klank. Wanneer je met je rechterhand een melodie speelt, kan je jezelf met je linkerhand begeleiden. Het is net alsof je een orkest bent in je eentje. Het repertoire is verder heel uitgebreid. Je kunt op de piano moeiteloos muziek van vandaag spelen, maar ook van vierhonderd jaar geleden. Van barok tot hedendaags klassiek naar pop, jazz of meditatieen filmmuziek. Wat je maar wil...

Waar kan ik zoal spelen met een piano?
De piano is een solo- en een begeleidingsinstrument. Dat wil zeggen dat je alleen piano kan spelen, maar dat je ook iemand kan begeleiden. Je kan als pianist ook in groep spelen bijvoorbeeld als begeleider van een koor of in een ensemble.

Paspoort

Familie
Toetsinstrument én snaarinstrument

Speler
Pianist

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 3.000 (of via huurkoop)
een digitale piano is ook mogelijk

Andere benodigdheden
Stabiele, verstelbare stoel (€ 125)

Onderhoud

  • Voor het spelen: was je handen 
  • Plaats het instrument niet in een ruimte met vloerverwarming of naast de verwarming en controleer de luchtvochtigheidsgraad (tussen 50 en 55) 
  • Poets regelmatig de toetsen met een licht vochtige doek 
  • Laat het instrument regelmatig stemmen door een pianostemmer 
  • Stof de piano af met een zachte doek en stofzuig de binnenkant zonder de snaren of pedaalmechaniek te raken

 

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto