Muzarto

Melodisch slagwerk

Over dit instrument

Melodisch slagwerk is de verzamelnaam voor instrumenten zoals xylofoon, marimba, vibrafoon en klokkenspel. De basistechnieken zijn voor alle melodische slaginstrumenten min of meer hetzelfde. Ze worden (net zoals de basistechniek van ritmisch slagwerk) aangeleerd in orkestslagwerk in de 2e graad. In de opleiding melodisch slagwerk diep je dan verder alle melodische slaginstrumenten uit. Melodisch slagwerk komt voornamelijk aan bod in de optie klassiek, maar kan ook perfect in de optie jazz-pop-rock gebruikt worden.

Je kan voor melodisch slagwerk kiezen wanneer je in de 2.4 zit. Volwassenen en jongeren kunnen onmiddellijk starten met melodisch slagwerk. Heb je de intentie om in graad 3 te kiezen voor de Alternatieve Leercontext? Dan volg je altijd orkestslagwerk. 

Waar kan ik zoal spelen met melodisch slagwerk?
Melodische slagwerkers zijn welkom in harmonieorkesten, fanfares, bigbands, jazzensembles,...

Paspoort

Familie
Slaginstrument

Speler
Slagwerker

Te huur bij ons voor
€ 70/jaar (waarborg: € 150)

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 675 voor een tafelmodel xylofoon

Andere benodigdheden
Stokken (€ 30)

Onderhoud

  • Stof het instrument regelmatig af met een zachte doek 
  • Reinig de vellen of toetsen nooit met water of een poetsproduct

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal tafelxylofoons die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument.
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!

 

Procedure

 

  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijving, betaling en eventueel (korting)attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het dagelijks onderhoud van het instrument
  • Op het einde van de huurperiode breng je het instrument terug binnen in een gestofzuigde koffer, met een rietendoosje en poetsdoek
  • Stop je in de loop van het schooljaar? Het huurgeld krijg je niet terug.

Verwante instrumenten

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto