Muzarto

Graad 3 - jazz-pop-rock

Over de lessen

In de optie jazz-pop-rock (JPR) verken je het lichtere muziekgenre. Je volgt 3 uren les per week gedurende 3 jaar.

Je volgt, naast 1 uur instrumentles, wekelijks 1 uur muziekatelier. De eerste twee jaar krijg je een overzicht van de jazz-pop-rockgeschiedenis en leer je de basiskennis die nodig is om te kunnen improviseren of om (in een later stadium) eigen nummers te maken. Je analyseert een nummer en ontdekt de betekenis van een toonaard, de vorm, de akkoorden... In het laatste jaar komt geluidsleer en opnametechniek aan bod. Je maakt digitale leadsheets van je favoriete song zodat iedereen ze gemakkelijk mee kan lezen in een bandbezetting. Je gaat aan de slag met een opnameprogramma waarin je kan experimenteren met beats maken, songs in elkaar draaien en jezelf opnemen. Je leert grafische partituren te lezen en te improviseren vanuit het gevoel in plaats van vanuit een toonaard en toonladder. Je toetst 2x per jaar de theorie aan de praktijk aan de hand van een verplichte extra-murosactiviteit (workshop, concertbezoek, creatieve activiteit...).

In het lesuur groepsmusiceren ontwikkel je een aantal vaardigheden: luister- reactie- en aanpassingsvermogen, interactie tussen de verschillende partijen en groep, het aanvoelen en inzien van bijvoorbeeld tempo, karakter, evenwicht, dynamiek, toonzuiverheid enz. Begeleidingspraktijk kan je enkel kiezen als je een polyfoon of meerstemmig instrument speelt (basgitaar, gitaar, melodisch slagwerk en piano). Je leert de tools die nodig zijn om te begeleiden en te improviseren.

Opgelet: het vak groepsmusiceren kan doorgaan in de hoofdschool (Essen) of in Heuvel (Kalmthout). Instrumentles wordt aangeboden in de hoofdschool in Essen, de Oude Pastorij in Kalmthout of in Heuvel (Kalmthout).

Vakkenpakket

3.1

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

Groepsmusiceren
of begeleidingspraktijk (1u)

3.2

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

Groepsmusiceren
of begeleidingspraktijk (1u)

3.3

Geluidsleer en opnametechniek (1u)

Instrument/zang (1u)

Groepsmusiceren
of begeleidingspraktijk (1u)

Lesrooster

ma
di
wo
18u00-19u00
Muzarto Hoofdschool
Muziekatelier 3.2
19u00-20u00
Muzarto Hoofdschool
Muziekatelier 3.1
19u00-20u00
Muzarto Hoofdschool
Geluidsleer en opnametechniek 3.3
do
vr
za
zo
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto