Opendeurdag op 10 juni 2023!
Muzarto

Gitaar

Over dit instrument

De gitaar is prettig om te horen en in uiteenlopende genres te gebruiken. De gitaar is een tokkelinstrument met een platte achterkant en een getailleerde rompvorm. De klassieke gitaar heeft zes nylonsnaren en wordt met de vingers bespeeld. Er bestaat een zeer uitgebreid repertorium van oude, klassieke en hedendaagse muziek en heel wat bewerkingen van popmuziek worden gemaakt voor de gitaar. Of je kan leren om liedjes te begeleiden.

Waar kan ik zoal spelen met een gitaar?
Je kan gitaar perfect in je eentje spelen, als begeleider van een solo- instrument of in een groepje, al dan niet met verschillende gitaren samen.

Paspoort

Familie
Tokkelinstrument

Speler
Gitarist

Nieuw te kopen? Reken ongeveer
€ 150

Andere benodigdheden
Voetsteuntje (€ 11) en gitaarzak (€ 16)
 

Onderhoud

  • Leg het instrument niet op een vloer met vloerverwarming of naast een (straal)verwarming, maar pas ook op met een te koude kamer (minder dan 15°C) 
  • Maak het instrument stofvrij met een zachte doek en wrijf het af en toe in met een beetje onderhoudsproduct voor meubelen 
  • Snaren vervang je elk half jaar; verroeste snaren onmiddellijk 
  • Na het oefenen leg je het instrument terug in de koffer

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal instrumenten die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument.
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!


Procedure


  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijvingsformulier en eventueel attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je begin oktober een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het onderhoud van het instrument en laat het nakijken door een daartoe bevoegd persoon voor je het terug binnenbrengt
  • Het huurgeld is niet terugvorderbaar als je in de loop van het schooljaar stopt
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!