Muzarto

Gitaar

Over dit instrument

De gitaar is prettig om te horen en in uiteenlopende genres te gebruiken. De gitaar is een tokkelinstrument met een platte achterkant en een getailleerde rompvorm. De klassieke gitaar heeft zes nylonsnaren en wordt met de vingers bespeeld. Er bestaat een zeer uitgebreid repertorium van oude, klassieke en hedendaagse muziek en heel wat bewerkingen van popmuziek worden gemaakt voor de gitaar. Of je kan leren om liedjes te begeleiden.

Waar kan ik zoal spelen met een gitaar?
Je kan gitaar perfect in je eentje spelen, als begeleider van een solo- instrument of in een groepje, al dan niet met verschillende gitaren samen.

Paspoort

Familie
Tokkelinstrument

Speler
Gitarist

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 150

Andere benodigdheden
Voetsteuntje (€ 11) en gitaarzak (€ 16)
 

Onderhoud

  • Leg het instrument niet op een vloer met vloerverwarming of naast een (straal)verwarming, maar pas ook op met een te koude kamer (minder dan 15°C) 
  • Maak het instrument stofvrij met een zachte doek en wrijf het af en toe in met een beetje onderhoudsproduct voor meubelen 
  • Snaren vervang je elk half jaar; verroeste snaren onmiddellijk 
  • Na het oefenen leg je het instrument terug in de koffer

 

Verwante instrumenten

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto