Muzarto

Blokfluit

Over dit instrument

Fluiten zijn in het algemeen heel oud. Veel culturen kennen een eigen variant. Onze blokfluit is een houten blaasinstrument met een snavelvormig mondstuk. De lucht wordt bovenaan door de kernspleet geblazen. En er ontstaan verschillende tonen door de vingers op de verschillende gaatjes te plaatsen. Een blokfluit is een instrument dat je overal mee naartoe kan nemen. Het is goedkoop en leuk om samen te spelen.

Waar kan ik zoal spelen met een blokfluit?
Met een blokfluit kan je niet terecht in een harmonie of orkest, maar volksmuziekgroepen zijn altijd blij met een blokfluitist. Je kan allerlei muziekstijlen spelen: oude muziek, hedendaagse stukjes, folksongs, popliedjes. Muzarto heeft een blokfluitensemble waarin de vier meest bespeelde soorten blokfluiten meedoen: de sopraan-, de alt-, de tenor- en de basblokfluit.

Paspoort

Familie
Houten blaasinstrument

Speler
Blokfluitist

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 70 voor een sopraanblokfluit

Andere benodigdheden
Na 1 of 2 jaar een altblokfluit (€ 400)
 

Onderhoud

  • Leg het instrument nooit in volle zon of in de kou 
  • Smeer de kurk rond de tappen in met een beetje vet of vaseline 
  • Reinig na het spelen je instrument met de wisserstaaf en een doek; de afzonderlijke delen leg je op een veilige plaats in een ruimte op kamertemperatuur om verder uit te drogen 
  • Eén keer per jaar smeer je de blokfluitpijp (niet het blok!) in met olijfolie

 

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto