Muzarto

Accordeon

Over dit instrument

De accordeon is een toetsinstrument. De accordeonist trekt en duwt zijn instrument heen en weer waardoor lucht in en uit de blaasbalg wordt gebracht. Het instrument staat verder vol knopjes. Met deze knopjes speel je een melodie en een begeleiding. Op de accordeon staan ook verschillende registers. Als je die indrukt (met je vingers of met je kin) verhoogt of verlaagt de toon met een octaaf. Partituren van Bach of andere klassieke componisten lenen zich prima tot het musiceren op accordeon. Daarnaast heb je een schat aan partituren die tot het genre van de volksmuziek, Klezmer of tangomuziek behoren.

Waar kan ik zoal spelen met een accordeon?
Je kan accordeon perfect in je eentje spelen, als begeleider van een solo-instrument of in een groepje, al dan niet met verschillende accordeons samen.

Paspoort

Familie
Toetsinstrument

Speler
Accordeonist

Te huur bij ons voor
€ 90/jaar (waarborg: € 250)

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 2.750

Andere benodigdheden
geen
 

Onderhoud

  • Zet het instrument altijd op zijn 4 pootjes op de grond 
  • Stof het regelmatig af met een droge stofdoek, ook tussen de toppen 
  • De groeven van de balg zijn heel fragiel, wees voorzichtig bij het afstoffen daartussen

 

Huren

Muzarto heeft een beperkt aantal instrumenten die je in de tweede graad gedurende maximum 3 schooljaren kan huren. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad zorg je zelf voor een instrument. 
Je betaalt eenmalig een waarborg en jaarlijks huurgeld voor je instrument. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, wees er dus snel bij!
 


Procedure

 
  • Pas wanneer je inschrijving volledig in orde is (inschrijving, betaling en eventueel (korting)attesten) kan je vragen om een instrument te huren
  • Het schoolbestuur (gemeentebestuur van Essen) stuurt je begin oktober een factuur om het huurgeld en éénmalig de borgsom te betalen
  • Je staat in voor het dagelijks onderhoud van het instrument 
  • Op het einde van de huurperiode breng je het instrument netjes terug binnen in een gestofzuigde koffer
  • Stop je in de loop van het schooljaar? Het huurgeld krijg je niet terug.
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto