Muzarto

Historisch toetsinstrument

Over dit instrument

Onder ‘historisch toetsinstrument’ wordt verstaan: clavichord, klavecimbel, orgel, pianoforte of harmonium. In Muzarto bieden we hiervan orgel en klavecimbel aan. Voor de beschrijving van orgel kan je verder in dit boekje kijken. Het klavecimbel is de voorloper van de piano. De snaren worden niet aangeslagen door een hamertje maar geplukt met een pennetje, een soort plectrum oorspronkelijk gemaakt van een ganzenveer. De klank benadert die van een luide luit. Vaak hebben klavecimbels één of twee manualen en zijn ze prachtig beschilderd.

Waar kan ik zoal spelen met een historisch toetsinstrument?
Het kan gebruikt worden als solo-instrument, maar vooral als begeleidingsinstrument voor zangers, koren, orkesten als basso continuo.

Paspoort

Familie
Toetsinstrument, blaasinstrument of snaarinstrument

Speler
Organist of klavecinist

Nieuw kopen? Reken ongeveer
€ 3.000 voor een tweedehands instrument
€ 300 voor een keyboard

Andere benodigdheden
geen
 

Onderhoud

  • Voor het spelen: was je handen 
  • Poets regelmatig de toetsen met een licht vochtige doek 
  • Voor klavecimbel: plaats het instrument niet op vloerverwarming noch bij een verwarming of in de volle zon en laat het regelmatig stemmen 
  • Voor orgel: boen één keer per jaar de orgelkast en het pedaal met boenwas Heb je een pijporgel? Laat dan regelmatig de tongwerken zoals trompet, dulciaan en hobo stemmen.

 

Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto