Muzarto

Graad 2 - Mozaïekklas

Over de lessen

De Mozaïekklas is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar met een specifieke leerbehoefte. Deze kinderen met leerproblemen, ontwikkelingsstoornissen of een licht mentale handicap worden in de Mozaïekklas op een aangepaste manier begeleid door twee leerkrachten.

Bij de inschrijving voor dit individueel aangepast curriculum word je uitgenodigd voor een intakegesprek met de leerkrachten van de Mozaïekklas waarin vragen worden gesteld over de interesses, sterktes, uitdagingen en ontwikkeling op verschillende gebieden van de leerling. Ook de verwachtingen en de toekomstvisie komen aan bod. 

Via een lijst met basiscompetenties wordt nagedacht wat haalbaar is voor de leerling en wat niet. In het muziekatelier worden noten en ritmes aangeleerd, wordt er gewerkt aan gehoorvorming, wordt de basiskennis van muzikale begrippen ingeoefend en wordt er vooral heel veel gezongen en samen gemusiceerd met Orff-instrumenten, djembé's enz.

Je volgt 1 uur muziekatelier en 1 uur instrument op je eigen tempo. Als blijkt dat het concentratievermogen beperkter is, kan in overleg afgesproken worden dat de lestijd wordt ingekort. Jouw traject wordt dus individueel bepaald en kan verschillen van leerling tot leerling.

Leerlingen in de Mozaïekklas beschikken over:

  • een verslag buitengewoon onderwijs
  • een erkenning als persoon met een handicap (bewijs hiervan kan geleverd worden door bijvoorbeeld een attest van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, Het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap of European Disability Card)
  • een medisch attest ondertekend door een arts, psycholoog of lid van een multidisciplinair team erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap

Vakkenpakket

2.1

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

2.2

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

2.3

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

2.4

Muziekatelier (1u)

Instrument/zang (1u)

Lesrooster

ma
di
18u00-20u00
Muzarto Hoofdschool
wo
do
vr
za
zo
Meer info?
Loop je warm voor deze opleiding? Vul dan het formulier in. Zo kunnen we je contacteren van zodra de inschrijvingen terug starten voor volgend schooljaar! Meer informatie over het inschrijvingsgeld vind je op de inschrijvingspagina. Tot snel!

Waar?

Kerkstraat 3
2910 Essen

Kerkeneind 21
2920 Kalmthout 

Heuvel 37
2920 Kalmthout 

Wat?

Wat nog?

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Volg ons op sociale media!

©2021 Muzarto